Waarom thuisverpleging aanvragen

Net als de veranderende trends in mode en muziek, ondergaat de thuiszorgindustrie veranderingen die de verschuiving in waarden van elke generatie weerspiegelen.

Vandaag de dag tonen statistieken aan dat de meerderheid van de bejaarde bevolking in de Verenigde Staten van plan is zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, ondanks veranderingen in gezondheid, mobiliteit of cognitie.

Waarom thuisverpleging aanvragen

Thuiszorgverleners zijn de uitdaging aangegaan en bieden meer mogelijkheden voor zorg en hulp thuis dan ooit tevoren; dit omvat diensten die variëren van koken of licht huishoudelijk werk tot maaltijdbereiding, vervoer en persoonlijke verzorging. In feite weerspiegelt de gezondheidszorg als geheel ook deze verandering, door een systeem in te voeren waarbij een vergoeding wordt betaald voor het resultaat in plaats van een vergoeding voor de dienst. Financiële prikkels om minder tijd in het ziekenhuis, revalidatiecentra en verpleeghuizen door te brengen, nemen toe.

Deze diensten bieden veel voordelen voor onze ouder wordende bevolking. Hier bespreken we wanneer thuiszorg een goede keuze is en wat de voordelen van thuiszorg zijn. Check Thuisverpleging Buggenhout

Wanneer is thuiszorg een optie?

Ja, thuiszorg is de laatste jaren uitgebreid met een completer aanbod van diensten – maar wat betekent dat voor u? In het algemeen betekent het dat thuiszorg een optie kan zijn voor een groter aantal patiënten, waaronder degenen die behoefte hebben aan:

hulp in het huishouden (afwassen, wassen, koken)
hulp om van en naar afspraken te gaan
medicijnherinneringen en het ophalen van recepten
boodschappen en winkelen
hulp bij de dagelijkse levensverrichtingen, zoals toiletgang, aankleden, mondverzorging en baden
24/7 hulp of toezicht voor veiligheid en comfort
gezelschap
Factoren die in overweging genomen moeten worden bij het bepalen van de beste optie voor u of uw dierbare zijn de beschikbare diensten in uw omgeving, de kosten van de diensten en de betalingsmogelijkheden, de beschikbaarheid van familie in de omgeving, en, het belangrijkste, de voorkeuren van uw dierbare.

Bekijk hier de mogelijkheden

Wat zijn de voordelen van thuiszorg?
1. Thuiszorg biedt kostenbesparingen. Vaak wordt een ouder wordende dierbare in een instelling voor langdurige zorg geplaatst wanneer hij of zij niet langer in staat is om een aspect van de zorg thuis te regelen, zoals het bereiden van maaltijden of het nemen van een bad, simpelweg door een gebrek aan opties.

Door alleen die diensten te verlenen die mensen thuis nodig hebben, kan thuiszorg de zorgkosten en de lasten voor patiënten en belastingbetalers aanzienlijk verminderen.

2. Thuiszorg houdt de waardigheid in stand. Hoewel instellingen voor langdurige zorg ernaar streven de best mogelijke ervaring te bieden, zijn veel aspecten van de zorg in die instellingen ongewenst, zoals het delen van persoonlijke ruimten (slaapkamer, badkamer) en het hebben van veel verschillende verzorgers die helpen bij het toiletteren en baden.

Patiënten die thuiszorg ontvangen hebben het voorrecht een vertrouwensrelatie op te bouwen met consistente zorgverleners en zijn in staat zorg te ontvangen in de privacy van hun huis.

3. Thuiszorg verzacht de ziel. Ouder worden kan gepaard gaan met allerlei uitdagingen en obstakels, zoals het verlies van dierbaren wanneer ze ouder worden en overlijden, het verlies van het voorrecht om auto te rijden, en het verlies van onafhankelijkheid.

Thuiszorg stelt mensen in staat om de dingen die het meest voor hen betekenen te behouden, terwijl ze toch de hulp en zorg krijgen die ze nodig hebben – de vertrouwdheid van thuis, het comfort van hun eigen bed, en al die herinneringen die in de loop der jaren aan de keukentafel zijn blijven liggen.

4. Thuiszorg biedt veiligheidsvoordelen. Onze ouder wordende bevolking loopt een groter risico om te vallen doordat hun zicht, gehoor, evenwicht en mobiliteit afnemen. Een onbekende omgeving kan dit risico verhogen; dingen zoals vloerkleden of een kleine trap kunnen niet van tevoren worden voorzien.

Door de hulp te bieden die zij nodig hebben in een omgeving die zij goed kennen, kunnen wij het risico op verrassingen, valpartijen en slopende en pijnlijke verwondingen verminderen.

5. Thuiszorg bevordert het onderhouden van relaties. Helaas merken veel ouderen dat de relatie met hun dierbaren verandert als ze uit huis gaan.

Maar patiënten die in staat zijn om zorg te ontvangen in hun eigen huis kunnen gasten ontvangen, familie uitnodigen voor een nachtje en ongestoord privégesprekken voeren. Ze kunnen telefoontjes en huisbezoeken ontvangen wanneer ze maar willen, zonder beperking op bezoekuren.

6. Thuiszorg geeft dierbaren een keuze. Thuiszorg speelt een cruciale rol in het gezondheidszorgsysteem door patiënten meer mogelijkheden te geven om beslissingen te nemen over hun zorg. Het is in de meeste gevallen erg moeilijk om uit een instelling te vertrekken als iemand er eenmaal is ingetrokken. Door te kiezen voor thuiszorg zolang het een haalbare optie is, houdt u de opties zo lang mogelijk open.

Waarom thuiszorg belangrijk is

De huidige oudere bevolking veroudert op een andere manier dan 50-100 jaar geleden. Mensen leven langer en blijven langer mobiel, en er zijn meer manieren om mensen in staat te stellen ouder te worden.

Thuiszorg is een vertrouwde oplossing om geliefden veilig, gelukkig en comfortabel te houden terwijl ze ouder worden. Bovendien is het wat de ouder wordende bevolking wil – bijna 90% van de senioren zegt dat ze ouder willen worden in hun eigen huis.